onsdag 4 april 2018

Önnegårdens förskolebibliotek


Här kommer en utvärdering från oss på Önnegårdens förskola.

Vi har inrett vårt bibliotek i ett utrymme utanför chefens kontor. Där finns konsolhyllor samt bokvagn. I vår inredning ingår också en läsfåtölj, en sagofilt, två hörlurar samt en CD-spelare. Vårt bibliotek är avgränsat med ett draperi. Det finns även tillgång till stearinljus samt ljusslinga m.m. för att skapa en lugn och mysig atmosfär. Vi känner att bibliotekets placering är väldigt bra med ingång utifrån.

Vi har formulerat en enkät till föräldrarna angående läsvanor i hemmet. Planen är att vi efter ett läsår ska utvärdera i en ny enkät för att se om det skett en förändring.Vi ser en mycket positiv inställning bland barn och föräldrar kring vårt förskolebibliotek.

Ämnen för vår litteratur som vi valt att satsa extra på är naturvetenskap då detta är vår profil, värdegrund, arabisk litteratur samt tecken filmer med Ika Nord.
När vi gjort vår beställning från Adlibris har ett flertal böcker inte gått att beställa. Vi hoppas att detta bara var tillfälligt. 

Vi fortsätter att beställa böcker och färdigställa rummet!

Med vänliga hälsningar 

Önnegårdens förskola

1 kommentar:

  1. Roligt att era barn och föräldrar är så positiva till ert bibliotek och kring läsning! Det ska bli intressant att följa.
    Ni får gärna höra av er när det gäller inköpskanaler, om ni inte hittar det ni söker på Adlibris.

    SvaraRadera