måndag 26 mars 2018

Hälsning från Näsbygårdens förskolebibliotek

Hej alla bokfantaster, här kommer en hälsning från Näsbygårdens förskola!

I den här ljusa glaskorridoren på Näsbygårdens förskola växer just nu ett förskolebibliotek fram. Nu är litteraturen snart beställd och biblioteksmiljöns utformning är påbörjad.
På självaste förskolans dag ska det bli en invigning för förskolebibloteket. Då är nyfikna och lässugna barn, föräldrar och pedagoger välkomna att fira vårt förskolebibliotek. Under början av vårterminen har barn, föräldrar och pedagoger varit delaktiga kring biblioteket, b.la. genom att påverka vilka böcker som skulle köpas in. Äntligen så får vi alla snart se resultatet av såväl inköp av böcker som till miljön. 

I vårt bibliotek vill vi synliggöra litteratur och annan media för barn och vuxna. Man kommer b.la. mötas av böcker på flera olika språk, serietidningar, faktaböcker mm. På de vita hyllorna längs med fönstren kommer böcker frontas. I biblioteket kommer det även finnas en "läsplatta" där man erbjuds att lyssna till böcker genom appar eller qr-koder. Eftersom barnen önskade sig läskiga böcker så kommer vi inreda en läskig hörna med bokfavoriter som "Fru Skräck". Denna hörna kommer anpassas allt efter hur barnens intresse för bok-genrer förändras. Vi kommer också presentera en naturvetenskaps-sektion i biblioteket. Detta till vårt rådande temaarbete på förskolan, som vi hoppas ska inspirera, lära oss vidare om naturvetenskapen. 

Samtliga avdelningar har eller kommer att få inbjudande läshörnor under våren. Just nu är vi i fart med att planera invigning och färdigställa miljöerna i läshörnor/bibliotek. Vi återkommer senare med bilder från resultatet och av invigningen. Nu ser vi med längtan fram emot en förhoppningsvis trevlig invigning och flera mysiga lässtunder.


Nu är vi på gång!

2 kommentarer:

  1. Roligt att se hur bibliotekskorridoren kommer att användas av barnen! De lockas säkert till "läskiga hörnan"!

    SvaraRadera
  2. Ja det får vi hoppas på😊

    SvaraRadera