fredag 23 mars 2018

Tvedegårds förskola - Delavstämning VT 2018

Vid en pedagogkväll berättade vi för våra kollegor om att vi fått möjlighet att starta upp ett förskolebibliotek och vad vi tänkt, förväntat och vad syftet är på de olika nivåerna för att göra alla delaktiga. 

I vårt skolområde jobbar vi med naturvetenskap som prioriterat område och därför började vi beställa litteratur utifrån det. På vägen fick vi inspiration på Gamlegårdens bibliotek där de plockat fram böcker som vi tillsammans kunde titta på med naturvetenskapliga glasögon. 

Vi uppmanade våra kollegor att lämna sina önskemål på litteratur så vår beställning skulle rulla på. Vi delar på arbetet av att beställa litteratur och ser till att våra möten flyter på kontinuerligt. 

Platsen för vårt förskolebibliotek har varit en utmaning för oss att skapa och därför gjorde vi en enkätundersökning om vad vi alla kollegor på förskolan önskade och kom fram till ett demokratiskt beslut. Beslutet var tyvärr inte genomförbart helt och hållet pga platsbrist, så vi i biblioteksgruppen tog ett gemensamt beslut som innebar en liten förändring. Biblioteksgruppen har förhoppningar att när vår nya förskola står klar finns där ett utrymme perfekt för ett förskolebibliotek. 

🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈 
Såhär ser det ut nu - ursäkta kaoset - ombyggnad pågår 
👷👷👷👷👷 

// Linda, Maja, Elna, Lena och Louise 

1 kommentar:

  1. Det ska bli spännande att följa vad som händer i ert förskolebibliotek!

    SvaraRadera