måndag 5 mars 2018

Ängsgårdens förskola- delavstämning


Hej!

Vi vill dela med oss av vår delavstämning- hur långt kommit med vårt förskolebiblioteksprojekt.

🌸Våra nya möbler har anlänt och packats upp, blir så fint!

🌸Våra tidgare ivägskickade böcker har nu återvänt från SBC där de blivit registrerade.

🌸Vår beställning av ny litteratur har genomförts och en del har anlänt från Adlibris. Vi involverade både barn och vårdnadshavare i att önska litteratur till förskolebiblioteket. Ser fram emot att resten av litteraturen ska anlända!

🌸På avdelniningarna har vi "filialer" med böcker, dessa är numera mer tillgängliga och står framme på ett sätt som kan göra litteratur till ett mer attraktivt val. Vissa avdelningar gör också egna böcker till barnen, med aktuellt innehåll efter intresse och tema.

🌸Vi läser mer med barnen och för mer boksamtal.

🌸Vi ser att barnen både använder böckerna mer på egen hand än tidigare och ber om att bli lästa för desto mer.

🌸Ipaden är numera mer tillgänglig i verksamheten. Vi har investerat i nytt I-tuneskort för att utöka möjligheten för nya appinköp. Ipaden används på varierande sätt numera, exempelvis som ljud- och bildverktyg planerat i teman eller som QR-kodavläsare till sagor på olika språk.

🌸Personalen reflekterar tillsammans över sitt språkutvecklande arbete med litteratur, genom att samtliga läst utdrag ur "Litteraturläsning i förskolan" och tagit upp ämnet till diskussion.

👉Här är vi nu:

Hur ska vi kategorisera litteraturen i vår bokförvaring så att den placeras bäst för barn och personal? Så att den hittas lätt och är lättåtkomlig för alla barn och lockande!

2 kommentarer:

  1. Härligt att få följa ert fantastiska arbete!

    SvaraRadera
  2. Tack för att jag fick vara med på föräldramötet förra veckan, kul med engagerad personal och engagerade föräldrar. Ert bibliotek har verkligen blivit jättefint! Hör av er till oss på stadsbiblioteket om det är något ni behöver hjälp med vid placeringen av böckerna. /Magdalena

    SvaraRadera