onsdag 21 mars 2018

Bokpresentation på Fullriggaren


Bibliotekarierna från folkbiblioteket, Ann och Ulrika, höll i en uppskattad apt för pedagogerna på Fullriggaren och Villa. Inför bokinköpen på Fullriggaren hade Ann och Ulrika lånat ihop över 90 böcker, som vi fick presenterade för oss i olika tema. Böckerna har nu funnits på förskolan i sex veckor. Pedagoger och barn har provläst böckerna och idag ska vi lämna listan på vilka böcker vi önskar beställa.

Bokpresentationen var även för pedagogerna på Villa förskola som nu varit igång med sitt förskolebibliotek ett tag. Kvällen var mycket uppskattad av alla.

På båda förskolorna är vi överens om att vi behöver ägna tid åt att uppgradera oss och följa med i vad som är aktuell barnbokslitteratur. Vilka författare ska vi ha koll på? Vad är en bra pekbok? Vilka böcker finns att tillgå vad det gäller rim och ramsor? Hur hänger bild och text ihop?


1 kommentar:

  1. Jag hade förmånen att få vara med och lyssna på Ulrikas och Anns presentation och jag förstår att den var uppskattad. En jättebra presentation och så bra att få ett proffsigt gjort urval i den mängd av böcker som finns!

    SvaraRadera