onsdag 21 mars 2018

Österängs förskola - Delavstämning

Hej!

Vi på Österängs förskola vill nu delge er hur långt vi kommit i vårt förskolebiblioteksprojekt.

📘 Vi har på en gemensam APT gjort alla våra kolleger insatta i projektet. På förskolan har vi arbetat regelbundet med litteratur som utgångspunkt i flera år. Att nu få tillgång till ett eget förskolebibliotek  blir ännu ett utmärkt verktyg för att nå god måluppfyllelse i vår verksamhet.

📘Vi har frågat barn/vårdnadshavare om deras läsvanor och de har lämnat önskemål på titlar/ämnen på litteratur som deras barn är intresserade av. Utifrån dessa och personalens önskemål håller vi nu på att sammanställa en lista som vi skall lämnas över till vår kontakt på folkbiblioteket för att kunna få hjälp med val av böcker. Därefter väntar det bästa av allt, beställningen av litteraturen.

📘På förskolan har vi redan ett stort rum som idag används som ateljé. Det är i detta rum vi kommer att inreda vårt förskolebibliotek. Vi har enats om att vi vill att rummet skall kunna stimulera alla sinnen. Vi håller nu på att leta inspiration och ideér  för att komma fram till exakt hur det skall se ut och hur det skall möbleras.

📘Personalen på förskolan har gått igenom befintlig litteratur och de böcker som är i bra skick har lämnats till SBC för registrering.

📘Vi kommer på vårens föräldramöte avsätta tid för att informera vårdnadshavare om vikten av att läsa för sina barn och informera de om detta projekt.

Med lite ny inredning och ett litet ansikstlyft, är det här vi tänkt ha vårt förskolebibliotek! 

Vi ser med spänning fram emot att färdigställa projektet och ha en spännande invigning, förhoppningsvis innan sommaren!1 kommentar:

  1. Tack för ert inlägg! Jätteroligt att ni bjuder in föräldrarna så mycket i förskolebibliotekssatsningen som ni gör. Det ska bli spännande att följa om ni kan se att det ger några effekter.

    SvaraRadera