fredag 31 maj 2019

Nuläget på Näsbyvillans förskola

Efter en tids planering som involverat såväl personal som förskolebarn så börjar vårt blivande förskolebibliotek att ta form. Lokalerna som ska inhysa vårt bibliotek är rensade, en del nya möbler och mattor är beställda och barnen har skrivit önskelistor kring hur de vill ha sitt förskolebibliotek. Vi ser vårt blivande förskolebibliotek som ett forum för fantasi och en inspirerande mötesplats för såväl barn som pedagoger på hela förskolan, något att samlas kring samt en arena att mötas över avdelningsgränserna för att främja samhörigheten på vår förskola.

Idag, 31 maj 2019, beställdes de sista böckerna! En del tidigare beställningar har redan anlänt. I ett av paketen låg det nya kompisar som vi ska umgås med tillsammans med våra böcker.



Nu har vi en spännande tid framför oss, bland annat ska boklister sättas upp, böcker sorteras och sagoträd "växa fram". Under sommaren kommer vi att bygga upp miljöerna så mycket vi bara hinner så att biblioteket står redo att hälsa välkommen till böckernas värld höstterminen 2019.
Tills dess önskar vi er alla en avkopplande, solig och rolig sommar! 

1 kommentar:

  1. Vilka söta figurer! Låter spännande och inspirerande med förskolebiblioteket som ett "forum för fantasi"! Det ska bli kul att höra mer om det framöver. En riktigt skön sommar önskar jag er också!

    SvaraRadera