torsdag 2 november 2017

Invigning av Kulladals förskolebibliotek

Så kom äntligen dagen då det var dags att med pompa och ståt inviga Kulladals förskolebibliotek. Med på invigningen, som av en slump lämpligt nog inföll på Skolbibliotekens dag, var Igelkott och Kanin, som är huvudkaraktärerna i årets tematiska arbete på förskolan. Vi började med att högtidligt klippa bandet och förklara biblioteket invigt innan vi kikade runt lite bland böckerna. Kanin hittade minsann en bok om sig själv som vi enades att läsa högt, så vi samlade oss för en sagostund i lekhallen som ligger i anslutning till biblioteket. Invigningen avslutades med att barnen fick mumsa smarriga bokstavskex - världens roligaste fika.

Utöver Igelkott och Kanin hade vi även äran att få besök av Barbro Hallberg från SBC som hade med sig två fina böcker till biblioteket (tack Barbro!!), och Ari Korzeniowski från P4 Kristianstad som förevigade oss i radion.

På eftermiddagen hade vi bjudit in föräldrarna till sagostund, och i skenet från tända ljus samlades ett 15-tal familjer för sagomys i höstrusket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar