måndag 4 oktober 2021

Ett förskolebiblioteks framväxt

Likt ett barn som växer i livmodern under 9 månader kan det ta tid för ett förskolebibliotek att växa fram: Ibland går man till och med över tiden! Tankar ska ska läggas fram i ljuset, idéer ska dryftas, hinder ska prövas, problem ska lösas. Och alla vill vara delaktiga. Med ingredienserna...

-många kockar

-böcker som kommer vilse

-frånvaro pga restriktioner

-för lite utrymme

-tid som springer iväg


...har arbetet på Månsagårdens förskola tagit lite längre tid på sig än vad vi från början tänkt. Idéer har det varit gott om (eftersom vi är många kreativa kockar), men att få ihop alla de andra bitarna har varit en utmaning. Särskilt eftersom böckerna vi beställt kom vilse i restriktionerna.

Men i skrivande stund håller den lokala förskolebiblioteksgruppen här på Månsagården på med att röja ur ett rum, som inom snar framtid kommer att byta namn från Pappersförrådet till Biblioteket. Det är då tur att vi är många kockar. Många kockar = handlingskraft och action. Tack vare dessa många kockar skapar vi idag utrymme och tid för vårt efterlängtade bibliotek. Snart kan de vilsekomna böckerna, som till sist hittade rätt, flytta in i sitt bo, där vi alla i framtiden kommer kunna vistas utan tankar på vare sig restriktioner eller avståndshållande. 

(Källa: Creativ Commons)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar